Brocoli te scapa de cancer?

Brocoli ar putea opri evolutia cancerului la san, au descoperit cercetatorii americani, gratie unei substante continute, sulforafanul.
Acesta actioneaza direct asupra celulelor afectate de cancer, exterminandu-le, prevenind totodata nasterea altor tumori, relateaza Daily Mail.
Si pana acum se stia ca aceasta substanta are un efect benefic in caz de cancer, insa abia acum s-a descoperit in ce fel actioneaza, a explicat profesoul Duxin Sun, de la Universitatea Michigan.
Chimioterapia folosita in prezent nu actioneaza asupra celulelor stem canceroase, acesta fiind si motivul pentru care exista recidive. Specialistii cred ca doar eliminand aceste celule boala poate fi intr-adevar controlata.
In cadrul studiului de fata, oamenii de stiinta au injectat diferite concentratii de sulforafan obtinut din brocoli cobailor cu cancer mamar, observand ca efectul este vizibil asupra celulelor stem canceroase, in timp ce cel la nivelul celulelor sanatoase este minim.
In plus, in urma tratamentului, nu au mai aparut alte tumori. Aceleasi rezultate au fost obtinute in laborator, lucrandu-se cu tesut uman.
Concentratia de sulforafan cu care au lucrat cercetatorii este mai mare decat se poate obtine prin alimentatie, din brocoli. Chiar daca suplimente de sulforafan se gasesc pe piata, pacientii nu sunt incurajati sa le ia, pentru ca inca nu se cunosc foarte bine efectele secundare.
(Sursa: Ziare.com, 04.05.2010)

4 comentarii:

  1. http://anul2012.ledstar-link.com/?p=798

    http://anul2012.ledstar-link.com/?p=805

    RăspundețiȘtergere
  2. Olá Felicia! Saudações Literárias...
    Passei por aqui e achei muito bem cuidado seu espaço.
    Parabéns!
    Sempre que eu puder voltarei para adiquirir boas informações.
    ♥ Abraços de Luz.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am scris un articol de voluntariat pe blogul punctultau.ro si am dori sa tinem legatura si cu dumneavoastra in caz ca doriti sa ne furnizati informatii care au legatura cu cancerul eventual date bancare unde se pot face donatii sau alte informatii care pot fi de ajutor. Ne-a impresionat doamna Corina Alexandru la Antena 3 si am dori sa extindem aceasta campanie la un nivel mai mare. Puteti sa ne trimiteti un email la punctultau@gmail.com cu mai multe detalii sau sa vizitati www.punctultau.ro Multumim

    RăspundețiȘtergere